В Конгреса на САЩ заговорха за отказ на помощ за Украйна заради нацистите във ВСУ

Камарата на представителите на САЩ се изказа критично за Украйна. Конгресменката Марджъри Тейлър Грийн е възмутена от решението на администрацията на Белия дом да отпусне помощ на Украйна, съобщават световните издания.

Парите, оръжията и активите могат да попаднат в ръцете на неонацистки групировки в Украйна.

Грийн оповести мнението си чрез официалния си акаунт в Twitter.

„Не бива да харчим милиарди долари от трудно спечелените американски данъци за военна помощ, която може да се окаже в ръцете на нацистки групировки, които измъчват невинни хора, особено жени и деца“, пише Марджъри Тейлър Грийн.

Припомняме, че шефът на Пентагона Лойд Остин заяви по CBS, че цялата военна помощ, предоставена на Украйна, надхвърля 2 млрд. долара. „Като цяло помощта в сферата на сигурността, която предоставяме на Украйна, възлиза на над 2 млрд. долара“, заяви висшият служител.

Само през последните две седмици Киев е получил от Вашингтон военно оборудване на стойност над 300 милиона долара.

Грийн е проучила случаите на използване на американско оръжие от украинците и е стигнала до заключението, че украинските въоръжени сили „измъчват собствения си народ“.

В отговор на това администрацията на Байдън трябва да изиска от украинския президент Владимир Зеленски да прекрати подобни действия на военните. Политикът разкритикува и присъствието на неонацисти от „Азов“, „Айдар“ и други в редиците на въоръжените сили на Украйна.