Ужасяващо зверство на бягащи от Мариупол нацисти от „Азов“

Киев е инструктирал нацистките батальони да напуснат Мариупол на малки групи, маскирани като цивилни, заяви генерал-полковник Михаил Мизинцев, ръководител на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация, съобщават световните издания.

Според него, „бандитите веднага започнали да изпълняват тази заповед“.

Националистите напускат града, облечени в цивилни дрехи, и използват всички възможни средства, включително хуманитарни коридори, казва Мизинцев.

„На 20 март 2022 г.

терористи от батальона „Азов“ убиха родителите на две непълнолетни деца и под прикритието на същите тези деца се опитаха да напуснат по хуманитарен коридор в Запорожие  с автомобила, принадлежащ на семейството. Те бяха идентифицирани и бързо задържанини от руски военнослужещи, а децата бяха спасени и им беше оказана необходимата помощ“, добавя генералът.

Мизинцев подчертава, че като са отхвърлили хуманитарните предложения на Русия за Мариупол, киевските власти са показали пълното си безразличие към човешкия живот.

Ден по-рано руското министерство на отбраната предложи на украинската страна на 21 март да отвори хуманитарни коридори от Мариупол за излизане на цивилни граждани, както и на въоръжени части и чуждестранни наемници – без оръжие и боеприпаси.

Украинският вицепремиер Ирина Верешчук отхвърли предложението.