Нов политически проект! Мая Манолова хвърли партиите в смут, в БСП са бесни. Ето тежките й думи

Официално – до седмица или две Мая Манолова и нейни сподвижници ще обяви нов политически проект. Това съобщи лидерът на „Изправи се БГ!“ и бивш омбудсман Мая Манолова.

В конкретика не стана ясно дали новият проект ще бъде ориентиран около бившия служебен премиер и военен министър доскоро Стефан Янев. „Със Стефан Янев и екипа му сме в добра комуникация, ние сме го подкрепяли много пъти, включително и сега, когато бе уволнен, както и когато бе служебен министър-председател.

Но проектът ще има други лица“, поясни Манолова.

Хората в новата формация щели да бъдат такива, доказали се в „социални каузи“, конкретизира тя.

„През следващите дни и седмици ще бъде показана тази социална платформа. До седмица или две всичко ще е ясно“, обеща Манолова. И посочи основната цел на проектоформацията – борба с бедността и обедняването на гражданите.

Изключително силна критика към правителството като цяло отправи бившия омбудсман, макар и подчертавайки, че не е против Кирил Петков и Асен Василев. „Заявиха, че с десни мерки ще преследват леви цели, но такива леви цели не виждаме.“

„Познавам Кирил Петков и Асен Василев и не се съмнявам в техните добри намерения. Но за съжаление правителството демонстрира безпомощност по отношение на кризите, които заливат българските граждани. Отсъствие от проблемите на хората, реално правителството се размина от дневния ред на българския народ“, добави тя.

Критиката на Манолова обаче бе отправена най-вече към нейния отколешен архивраг – лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се била провалила с намеренията си за социална политика.

„Правителството се провали с социалната си политика. Социалният вектор, четвъртият, социален стълб, който трябваше да бъде партията на Нинова, на практика отсъства. Реално България бе единствената държава, която не направи нищо за своите граждани – никаква подкрепа в условията на такива тежки кризи. Не бе свалено например ДДС на основни храни или лекарства. Няма свалено ДДС или акциз на тока или горивата.“.

И прогнозира – арестът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов само ще работи в полза на бившите управляващи, защото арестът бил направен без да бъдат събрани необходимите доказателства. „Това обезсмисля 3-те години на борба срещу режима на Борисов“, критична бе Манолова.