Атанасова: Борисов има здравословен проблем с високото си кръвно

Бойко Борисов има здравословен проблем с високото си кръвно. Сега е доста по-добре, но така или иначе в следващите дни ще мислим каква стратегия да предприемем.

Това заяви в сутрешния блок на bTV председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Реакцията на ГЕРБ бе провокирана от това, че Народното събрание се превърна в трибунал, започнаха да се раздават присъди, включително и в съучастие.

Не може от парламентарната трибуна Георги Свиленски да чете откровени лъжи по адрес на нашата парламентарна група. В правова държава, в която законът е над всичко, това е недопустимо и прекрачване на червената линия. Това е и нарушение на политическия плурализъм и елементарна човешка етика. Това заяви в сутрешния блок на bTV председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

,,Много ми се иска да коментираме този случай (арестът на Борисов) в две посоки – по отношение на правото и политиката. По отношение на правото – абсолютно полицейска репресия беше демонстрирана с прякото участие на вътрешния министър и министър-председателя“, допълни Атанасова.

Тя обясни, че задържането на лидера на ГЕРБ е било незаконно.

В Министерски съвет са били разследващите полицаи, а Рашков размахва някаква част от преписката. МВР има професионално и политическо ръководство, Рашков е от политическото, а не от професионалното, каза тя и определи Рашков и Петков като „форсмажоретки“ на Божков

По тези сигнали на г-н Божков вече повече от 3-4 месеца се водят някакви производства. По време на нашето управление в третия кабинет на Борисов законът беше така изменен, че това да се промени и щетата, нанесена от Божков, да започне той да я изплаща със средства към хазната. А в момента той се рисува като ангелски образ, въпреки че има 19 обвинения, коментира Атанасова.

В заключение тя сподели, че е разговаряла с лидера на партията Бойко Борисов.