Тома Биков съобщи кога пада Кирил Петков

Нискоинтелигентен лъжец. Така Тома Биков нарече в ефира на Нова тв премиера на България.

Ние нямаме никаква друга възможност, освен тази. Предсрочните избори са много лошо решение в една такaва ситуация, но по-лошото е настоящето управление, което е вредно, некомпетентно и неспособeн.

В последните месеци те буквално задълбочиха серията от кризи.

Ще използваме всички законови средства, за да свалим това правителство. Моята прогноза е, че накрая то ще се свали само, заяви Биков, като добави, че вотът на недоверие е само един от законовите инструменти за свалянето на кабинета.

Искането на вот на недоверие в ситуация на войната е опасно, но по-опасно е Кирил Петков да бъде премиер. Този човек не е способен да изпълнява задълженията си. Той е човек с интелигентност, по-ниска от средната за страната, поне по отношение на политиката. Той лъже постоянно, изрича глупави лъжи, които са лесно проверими, посочи депутатът от ГЕРБ.

По думите му арестът на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия правителствен говорител Севдалина Арнаудова е политически акт. Този политически акт е замислен от Асен Василев. Действията на прокуратурата са отказ да нарушат закона, след като законът беше нарушен от министъра на вътрешните работи и от министър-председателя, отбеляза Тома Биков.

В отговор на въпрос дали ГЕРБ си има прокуратура, той каза:

„ГЕРБ си няма прокуратура. Ако ГЕРБ си имаше прокуратура, може би на Кирил Петков щеше да му бъде потърсена отговорност за това, че наруши Конституцията преди една година“.