Шефът на медицинската служба на „Азов“ се преоблече като бежанка, за да избяга от Мариупол

Началничката на медицинската служба на Национален батальон „Азов“ се опита да избяга от Мариупол под прикритието на бежанка. Това се съобщава в телеграм каналите.

Според тази информация Юлия Паевская (Тайра) се е опитала да напусне града по хуманитарния коридор, облечена в цивилни дрехи. Въпреки това, както се посочва в съобщението, руските военни са я задържали на контролно-пропускателния пункт.


Според информация от отворени източници Юлия Паевская е участвала на Майдана и е била въвлечена във военни действия в Донбас в редиците на Азов. Украинските медии я наричат ​​фелдшер, но самата тя каза в интервю през 2018 г., че няма медицинско образование.

Припомняме, на 17 февруари Донецката и Луганската народни републики обявиха влошаване на ситуацията. републиките обявиха евакуация на цивилни.

На 21 февруари лидерите на републиките в Донбас се обърнаха към руския лидер Владимир Путин с молба за признаване на независимостта на ДНР и ЛНР. Държавният глава проведе заседание на Съвета за сигурност, след което подписа два указа за признаване на републиките. Подписани са и споразумения за приятелство и сътрудничество с независимите Донецка и Луганска народни републики. Държавната дума и Съветът на федерацията ратифицираха тези споразумения.

На 23 февруари ръководителите на ДНР и ЛНР се обърнаха към руския президент Владимир Путин с молба да помогне за отблъскване на агресията на Украйна, за да се предотврати хуманитарна катастрофа и цивилни жертви. На 24 февруари руският лидер се обърна към нацията и обяви началото на специална операция в Украйна за защита на Донбас.

Превод