Ето какъв абсурден хонорар получава публиката за 8 часа висене в „Стани богат“:

Едно от най-популярните предавания в родния ефир от години безспорно е “ Стани богат “ и то защото е свързано не просто със зрелище, а с реални знания, които се предполага, че трябва да демонстрират участниците. Колкъв обаче е хонорарът на публиката , която помага на участниците, избрали да използват съответния жокер?

Кратка справка показва, че по 20 лева получават по-младите, а 15 лв.

– пенсионерите, които съставляват публиката в шоуто „Стани богат“. Статистите в шоуто са приблизително едни и същи, защото липсват кандидати.

Ниското заплащане и големият студ в студиото са причина да липсват желаещи да наблюдават на живо шоуто и да отговарят на въпроса, ако играчът пожелае жокер „Помощ от публиката“, пише „Уикенд“.

От обява на кастинг агенцията разбираме, че ангажираността на публиката в „Стани богат“ е 8 часа, като е осигурен обяд и минерална вода, а хонорарът се връчва след приключване на снимките за деня. А че студиото е зле отоплено, се вижда и с просто око. На всеки зрител му прави впечатление облечените в якета и палта статисти, чиито лица са скрити от противоепидемични маски.

Със сигурност от продукцията отделят повече средства за хонорара на един статист, но една част от него отива за кастинг агенцията, която ги набира. Същата агенция освен за „Стани богат“ набира публика и за „Съдебен спор“, „Референдум“, както и за някои от сериалите, за които също са нужни статисти.

Проверка на изданието сочи, че съществуват агенции, които наистина злоупотребяват с хората, като ги товарят с 12-часови снимки, а им плащат жалки левчета.