Имало указания арестът на Борисов да е пред внуците му, хвърли бомба Делян Добрев

„Ще направим декларация в парламента днес, а след това ще се включим към колегите на протеста.“ Това заяви Делян Добрев по повод ареста на лидера на ГЕРБ. Той, както и други членове на партията са пред ГДНП, където вчера бе закаран Борисов. Там продължават и тази сутрин да се събират членове и симпатизанти на партията.

 

„Това, което се случва в момента ми прилича ми на събитията от 1945 г. –  без съдебна заповед, хората са извличани от къщите им Започва се с 3-4. Доколкото разбираме всичко това е по разпореждане на Кирил Петков.

Аз не съм чувал в друга нормална държава премиерът да разпорежда арести. След като може да разпорежда арести, не бих се учудил да разпореди един народен съд. Днес може да разпоредят да свалят имунитетите на всички и с един направен днес народен съд да ни подкарат“, заяви Добрев.

Кое е съдебното производство, вие знаете ли?, попита Добрев. „Аз не знам да има досъдебно производство, но ми е интересно какво се опитват да прикрият с тази акция. Станало е нещо вчера или се готвят да направят нещо днес?

Аз съм убеден, че те се готвят, или са направили нещо, или се готвят да направят нещо, за което не искат обществото да знае. Това, което четох по медиите е, че те се готвят да изпратят ракети в Украйна, че се готвят да се включат в конфликта. Ако това е целта, да го бяха казали честно в лицето на хората. Да бяха казали какво налага, може би и ние бихме подкрепили такова действие. Правят цирк, за да захлупят някое друго свое действие.“

Официално: Горанов и Арнаудова също в ареста! Кирил Петков свидетелствал по казуса с Борисов ВИДЕО

Интересно ми е какво се опитват да прикрият с тази публична акция. Три дни медийното внимание ще е приковано върху ареста на Борисов и негови колеги. Готвят се да направят нещо, за което обществото не трябва да знае“, каза още Добрев.

„Ако целта им е да изпратят ракети в Украйна, трябваше да го кажат на хората. Правят цирк, за да захлупят друго действие“, смята Добрев.

Той допълни, че акциите са били показни пред децата и внуците на Борисов. „Полицаите са казали, че им е разпоредено да бъде пред децата. Сега разбирате ли как действат Кирил Петков и Бойко Рашков“, посочи Добрев. 

От своя страна Цвета Караянчева допълни, че тази акция е политическа репресия. „Опитват се да пречупят лидера на ГЕРБ. Скалъпена акция“, заяви тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ