Адвокат с първа прогноза кога ще пуснат Борисов на свобода

Според адвокат Людмил Рангелов Бойко Борисов най-вероятно ще бъде освободен, след като изтече 24-часовият арест, съобщава Нова телевизия. Той беше задържан в четвъртък вечерта.

„Най-късно около 22.00 ч. трябва или да го освободят.

Другият вариант е прокурор да му вземе мярка задържане под стража за 72 часа. След това Прокуратурата може да го представи пред съда за постоянна мярка задържане под стража”, обясни той в ефира на „Здравей, България“.

Извънредно: Борисов и други членове на ГЕРБ са задържани при спецоперация на ГДНП! ВИДЕО

По думите му от информацията до момента няма хипотеза, че целта е била да бъде заобиколена българската Прокуратура.

„Такова положение имаме когато са необходими незабавни действия за предотвратяване на престъпление или за събиране на доказателства. Всяка забавяне би провалило едно разследване”, поясни адвокатът.

По думите му възможностите за развитие са няколко. „Първата, която ми звучи най-вероятна, до изтичане на 24-часово задържане, е той да бъде освободен. Другата възможност е съответният прокурор да бъде запознат с материалите и да прецени дали има условие за повдигане на обвинение. Ако прецени, че има данни за престъпление, може да му определи мярка за задържане на 72 часа“, уточни Рангелов пред bTV. 

През 2017 г. започна този специален контрол на европейските средства. Аз изключвам да има такава злоупотреба. По-скоро става въпрос за изнудване. След изтичане на 72-часовата мярка прокурорът трябва да го изправи пред съда. единият срок е осем месеца, другият е година и половина, за по-тежки обвинения.