ПР-ът на ГЕРБ разкри с кой е говорил Борисов снощи, а Дончев каза кой още е арестуван

Единствено Менко Менков е разговарял с Борисов вчера. Никой друг не е говорил с него. Целта на Кирил Петков и на Рашков беше да се снима арестувания Борисов.

Това коментира пред Нова ТВ ПР-ът на ПП ГЕРБ – Никола Николов по повод ареста на лидера на партията Бойко Борисов.

„Всичко, което видяхте беше пълен театър. За цялото това време снощи Борисов не е бил дори и разпитан.“, разкри той.

От своя страна Томислав Дончев натърти, че снощи пред къщата на Борисов всичките му привърженици и симпатизанти са били трезви и с всичкия си.

„Ако някой иска да пречупи ГЕРБ, още от рано сутринта ще му кажа – Няма как да стане“, бесен е той.

Дончев допълни още, че първият въпрос, който трябва да задам на правителството е дали горивата и олиото са станали по-евтини, след като лидерът на опозицията е в ареста. „Целта е да бъде счупен гръбнакът, да не се задават неудобни въпроси, да бъдат сплашени всички, върнахме се 30 години назад“, посочи Дончев.

По повод обвиненията той заяви, че няма никакви злоупотреби с евросредства.

„Много ми е интересно защо МВР си свали съобщението снощи. Пишеше за арестувани лица, а такива нямаше. Менда Стоянова не е задържана. Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова са задържани. Особено госпожа Арнаудова какво общо има с евросредства“, запита Дончев.

Петков с първи думи след ареста на Борисов

„Нямам информация за други задържани. Не ме карайте да правя прогноза, аз съм много добър в прогнозите, когато има факти и мисъл, сега няма“, каза още Дончев.

Той поясни, че ще излязат на протест. „Ще се съберем да покажем, че не ни е страх. Пред ГДНП ще останем колкото е нужно, после ще се присъединим към нашите приятели в центъра на София. Няма нищо по-лошо от държава, в която никой не смее да изрече истината, а истината е, че в България се извършват политически репресии“, каза още Дончев.

Определям събитията от снощи като политическа саморазправа с лидерът на най-голямата политическа сила в опозиция. Това коментира Цвета Караянчева.

„Това, което се случва днес е кулминацията на всичко това, което се случваше преди няколко месеца. Абсурдните репресии и безскрупулни арести на хора., допълни тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ