Украински граничари надникнаха в бебешка кутия и онемяха ВИДЕО

37-годишен украинец се скри в бебешка кутия в опит да напусне нелегално страната. Това съобщиха от Държавната гранична служба на Украйна.

Това е станало на КПП “Росошани” при проверка на лек автомобил, управляван от жена. В колата имало и две деца.

На границата с Молдова граничари от отряд Черновци заловиха необичаен „пътник“. Той е открит на ГКПП Росошани в лек автомобил Рено, управляван от жена с двете й деца.

След като проверили документите им, граничарите проверили и багажника на автомобила, където в бебешката кутия открили мъж, роден през 1985 г. Оказало се, че по този начин съпругата се опитала да прекара бащата на децата си през границата.

Граничарите не допуснаха преминаването на „пътника“, тъй като по време на военно положение мъже на възраст между 18 и 60 години нямат право да напускат страната. 

В момента се установяват обстоятелствата по извършеното нарушение. Срещу украинския гражданин са съставени административни документи за опит за нарушаване на държавната граница. Съпругата му също попада под ударите на закона, заради „незаконно прехвърляне на лица през държавната граница на Украйна“.