Михаил Константинов хвърли бомба пред TV какво ще се случи след 1 година с Борисов и ГЕРБ!

Не може да има предсрочни избори, докато има война в Украйна. Никой в Европа не иска избори без да е постигнат мир. Това обосновано предположение направи математикът проф. Михаил Константинов пред TV

.

Той е категоричен, че натрупаната омраза към ГЕРБ в последната една година, още не е изветряла. За да може партията на Бойко Борисов да не е виновна за всичко в държавата, трябва да мине поне година. След като мине през ролята на опозиция тя ще стане нормална политическа сила, която няма да трупа негативи.

Одобрението от 25 – 30% на ГЕРБ се свързва с Бойко Борисов. Самият той е наясно, че много искат да го сменят и дворът да остане без овчарско куче, но се удължи политическият му период след като бе избран отново за лидер на ГЕРБ и то единодушно.

Въпреки че от „Продължаваме промяната“ скочиха срещу него. Според професор Константинов те са във властта, защото им се случи нещо, което не са очаквали. Той продължи анализа си, че те дори не са политическа партия, а това е сложна процедура по българското законодателство да учредиш такава. Не може да се разчита само на одобрение.

„Те дойдоха на власт с анти ГЕРБ риториката и да вземат ресурс и евросредства, защото партиите изспостеляха от управлението на Бойко Борисов. Ако вкараме предишните в затвора за кражби, ще влязат и днешните. В последните 30 години се опазихме от този реваншизъм“ – разяснява ги нещата бившият шеф на „Информационно обслужване“ пред TV.

Бойко Борисов показа, че може да подкрепя „Продължаваме промяната“, когато става въпрос за евроатлантическата ориентация на страната, и го направи с декларация в парламента. Нещо което трудно се постигна с коалиционния партньор от БСП, които не подкрепят санкциите срещу Русия.

За 100 дни Кирил Петков показа, че доверието към неговото правителство спада, но не се е сринало, уточнява професор Михаил Константинов.

„Премиерът има проблем с изказа на български език – 500 думи има в речника си, но животът е по сложен. Не е момент да се правят избори, колкото и на мен да ми се иска тия (Продължаваме промяната) да си ходят, но трябва да свърши войната в Украйна“ – показва анализа на професора пред TV.
 

Страната е парцелирана на четири групи министерства, защото има толкова партии във властта – разделили са си министерствата и колят и бесят вътре в тях. Kато във феодален строй управляват. Но прогнозата на Михаил Константинов е, че това няма да продължи дълго, въпреки устойчивия феодален модел в Европа, който познаваме от историята.

Kогато Кирил Петков смени шефовете на служби ще си проличи същността на конфликта му с президента Румен Радев. Сега си има типично скарване между двамата, анализира отношенията им професорът.

Стефан Янев и готвеният от него политически проект ще е проруски и ляв. Той ще изсмуче хитиновата обвивка на БСП. С други думи професор Михаил Константинов намеква, че генералът ще създаде още една левица. Само ГЕРБ и ДПС няма да бъдат засегнати от бъдещия проект на Стефан Янев.

„Партия Възраждане покачва одобрението си в обществото. Техният вариант е на хард левица. Докато БСП са меки и възрастни вече като партия“.
 
Михаил Константинов е на позиция, че американското посолство ни е взело на ръчно управление. Много му прилича на това, което стана в Латинска Америка, но предупреждава, че не бива да действат така грубиянски с нас.

Въвеждането на машинното гласуване отне 600 хиляди реални гласа при два от изборите с тях. Бойко Борисов се е захванал да доказва какво са направили с кода и манипулациите на машините. Но да видим какво ще излезе и ще има ли обвинени за тези деяния.

Професорът е категоричен, че ЦИК и промените в изборното законодателство трябва да върнат българите до урните – 40% от избирателите. При машинния вот се е видяло, че възрастните хора не гласуват, защото се затрудняват с тях.

Според Михаил Константинов в момента ДПС изнася открит урок по политика, все едно колко ги харесваме. От Движението са адекватни по всички въпроси от законодателната власт и отстояват националния интерес – те са българите в България, въпреки че не са съвсем, обобщи професорът тезата си в негов стил.