CNN разяри Борисов със страшен гаф, ето какъв грях му приписа

Няколко дни след руската инвазия в Украйна премиерът на България Бойко Борисов беше попитан за възможността за подслоняване на бежанци. Той каза, че никоя европейска страна не се страхува от миграционната вълна. Това се казва в статия на американската телевизия CNN, заклеймяваща „селективното съчувствие“ към бежанците в Европа, пише tribune.bg.

Медията цитира и скандалното изказване на Петков в Брюксел.

„Това не са бежанците, с които сме свикнали. Както каза австрийският канцлер, това са наши роднини, семейство. Това са европейци, интелигентни, образовани хора, част от тях са програмисти. Ние, както и всички други сме готови да ги посрещнем.

Това не е обичайната бежанска вълна от хора с неясно минало. Никоя от европейските страни не се притеснява от тях“, каза Петков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който вече почти година не е премиер, се възмути от обвинението към него в расизъм.

„За мен това изказване на действащия премиер на България Кирил Петков е скандално – заявих го по време на събитие в Търговище, веднага след като той произнесе тези думи. Скандалното изказване на Петков, цитирано от CNN, беше подминато  от българските медии и заметено от управляващите“, отвърна той във Фейсбук.