Кадиров с извънредна заповед за чеченските командоси в Мариупол, ето какво ще атакуват ВИДЕО

Войници от специалните части от Чечения ще щурмуват територията на завода „Азовстал” в Мариупол. Това съобщи лидерът на Чечня Рамзан Кадиров в своя Telegram канал.

По думите му, в момента в зоната на бойни действия е депутатът от Държавната дума Адам Делимханов. Той се е запознал с плана на предприятието и лично се занимава с подготовката на нападението.

Кадиров отбеляза, че след пробива на отбраната на Мариупол голям брой бойци от националистическите батальони са се заселили на територията на завода.
 
На специалните части е наредено да прочистят „Азовстал” с минимални щети за личния състав. „Освобождението на тази територия ще нанесе непоправими щети на националистите, както по отношение на загубата на стратегически важен обект, така и на жива сила“, обобщава Кадиров.

 
По-рано днес стана ясно, че руският президент Владимир Путин е разговарял с Рамзан Кадиров.
 
Той е отбелязал, че чеченските военни изпълняват достойно задачите си в Украйна.
 
„Искам отново да кажа, че вашите военнослужещи изпълняват военния си дълг към Родината, точно като техните другари по оръжие “, казал Путин по време на видеоконферентно заседание.
 
Той е помолил лидера на Чечня да поздрави намиращите се в Украйна руски войници. „Благодаря, Рамзан, Благодаря. Поздрави момчетата”, е казал Путин в отговор на Кадиров да изпълни всяко поръчение.