Двойно убийство потресе Шумен, а килърът извади стряскаща версия

21-годишен убил баба си и дядо си за имот в Шумен. Първоначално обвинил баща си. Случаят е от 2020 година. Мъжът е предаден на съд, прокуратурата разследва случая.

 Пострадалите мъж и жена имали вилен имот в град Шумен, в местността „Под манастира“.

 Той представлявал двуетажна постройка в оградено дворно място, но непригоден за постоянно живеене. Там двамата отглеждали плодове и зеленчуци, като периодично ходели и полагали грижи и за имота.

На 22 ноември 2020 г. 21-годишният тогава Г.Й. заедно с баща си и дядо си се намирали на вилата, където почиствали от листа водосточните улуци на къщата. След като приключили работата, двамата по-млади мъже откарали възрастния до дома му и също се прибрали.

Късно вечерта на същия ден, майката на 21-годишния подсъдим направила опит да чуе своите родители, но не успяла да се свърже с тях. Опитала да позвъни отново на следващия ден, също без успех. Това притеснило жената и тя предприела действия за установяването им – първо проверила в дома им в Шумен, а след това се насочила към вилния имот.

Намерила входната врата затворена посредством тел, така като баща й затварял вратата, след като влезе в двора на имота си. Продължавайки напред и приближавайки до постройката, жената видяла отворена входната врата на постройка. Пристъпвайки навътре в сградата, тя се натъкнала на бездиханните тела на своите родители.

На място незабавно бил изпратен екип от разследващи и прокурор. Извършен бил оглед на местопроизшествие, при който се установило, че по телата на двамата възрастни имало множество травматични наранявания. Станало категорично ясно, че те са жертви на убийство.

В хода на разследването безспорно се очертала версията, че деянието е извършено от близък на пострадалите или поне човек познаващ техните навици. Въпреки че първоначално отрекъл да има нещо общо, при повторен разпит техният внук Г.Й. признал, че има информация. Той обвинил баща си за случилото се, като дори твърдял, че баща му го заплашил да го заколи, ако го издаде.

Младият мъж е подложен на допълнителни разпити и полиграфско изследване. Той признал истината, че убил своите баба и дядо. Намерено било оръжието, използвано за това – метална тръба, с която двамата възрастни били пребити. След като извършил тежкото престъпление, от дома на своите роднини в Шумен младият мъж взел три банкови карти, два дамски пръстена, сумата от 595 лева, за които знаел от преди.

В момента подсъдимият се намира в ловешкия затвор. Ако бъде признат за виновен за убийството на своите баба и дядо, може да получи наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Шуменският окръжен съд вече е насрочил разпоредителното заседание по случая за края на месец март.