САЩ с първа реакция след безпрецедентния удар на Москва по Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън и останалите длъжностни лица от списъка на Москва не планират туристически пътувания до Русия и нямат банкови сметки в страната. Това съобщи прессекретарят на Белия дом Джен Псаки.

„Никога няма да изненадам като кажа, че но никой от нас не планира туристически пътувания до Русия, никой от нас няма банкови сметки там, от които да се нуждае… Така че ще продължим напред“, отговори Псаки на въпрос за ограниченията, наложени от Русия.

Междувременно от Държавния департамент на САЩ заявиха, че американската администрацията възнамерява да засилва санкционния натиск върху Русия, но няма да обявява конкретни ограничителни мерки.

„Вече приложихме комплекс от мерки, които бяха безпрецедентни по своя мащаб, обхват и последствия“, каза Нед Прайс по време на брифинг.

Прайс също така подчерта, че икономическите санкции, които САЩ са приложили спрямо Русия, са една от важните мерки за оказване на натиск върху Кремъл.

„Очевидно това оказва натиск върху тяхната икономика и финансовата им система“, каза дипломатът.

Както съобщи, по-рано днес Москва въведе персонални санкции срещу американския президент и куп други висши политически фигури. И се закани списъкът да бъде разширен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ