Сутрешна сводка: Руски командоси ликвидираха двама висши украински разузнавачи, в Харков е ад след удари с „Искандер“

Командоси от руските специални части в сражение край Киев ликвидираха двама висши офицери от Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна. Това съобщава военният кореспондент Евгений Поддубни в своя канал в Telegram.

Според него са убити полковник Олег Ахмедов и полковник Дмитрий Сокол.
При разузнавачите са открити американски експлозиви С4, предпазители, карта на района с обозначени инфраструктурни съоръжения на населени места, които вероятно е трябвало да бъдат взривявани.

„Капитаните и майорите в ГУР свършиха ли?
Между другото, полковник Ахмедов е роден в Потсдам през 1975 г. Тоест в семейството на съветски офицер, в Западната група сили “, отбеляза Поддубни.

Руската армия откри огън по украински позиции на самоходни оръдия 2С1 „Гвоздика“ , разположени в непосредствена близост до най-важните пречиствателни съоръжения за поддържане функционирането на Черниговската ТЕЦ. 

Това съобщи военен източник, който разпространи и видео.
Украинската батерията е елиминирана с точни удари на гаубичния дивизион. Едното оръдие е унищожено от пряко попадения.

Ожесточените боеве в Харков продължават. Очевидци в мрежата пишат, че районите на града, обхванати от боеве, се превръщат в ад. Съобщава се, че ударен магазин „Фокстрот“ на булевард „Гагарин“.

Руските нашественици атакуваха Харков с ракетни комплекси „Искандер“ от територията на Русия. Това съобщи председателят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов.

„Въоръжените сили на Украйна не пускат врага в града и извършват контранастъпателни действия в региона. Нашествениците продължават да нанасят удари по жилищните райони на Харков, унищожават историческия център.

Обстрелите продължават в Чугуев, Изюм, Дергач. Противникът е нанесъл удари, включително с ракетни комплекси „Искандер“. По информация на Щаба на отбраната той е атакувал от територията на Русия“, каза Синегубов.

Президентът на Украйна Вoлoдимир Зеленски внесе във Върховната Рада законопроект за удължаване на военното положение в страната. Това съобщиха от пресслужбата на украинския парламент.

„Върховната Рада на Украйна получи проект на закон за одобряване на указа на президента на Украйна „За удължаване на военното положение в Украйна“, се казва в изявление на пресслужбата на парламента.

Военното положение беше въведено в цяла Украйна на 24 февруари. Часове по-рано руският президент Владимир Путин официално започна война срещу Украйна. Войната продължава и до днес.

Превод

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ