Не е за вярване: Това са първите решения на новата руска кметица в Мелитопол

Обичайната ни карта виждаме с червените зони, които са  под контрол на Русия. До дни основната част от руските сили ще нахлуят в самия град Киев, защото в момента са в предградията. 

Това заяви в ефира на Нова телевизия и предаването „Здравей, България“ международният редактор Любо Бояджиев.

„Летището Гостомел е превзето от руските части.

Един чеченски лидер е изпратил свои бойци в Украйна. Не знаем колко достоверна е информацията. Той казва, че са били много близо до Киев, но скоро ще сме още по-близо“, каза той. 

„Цели се да се всее паника с тези чеченски бойци. Знаем какво се случи в Чечения и какви главорези има там“, смята Бояджиев.

„Руснаците вече са до полската граница и това притесни още повече и Запада. Говорим за 10-15 км.“, добави Бояджиев.

„Другата конфликтна част е в района на Мариупол. Покъртителна е ситуацията там. Няма ток, вода, храна. Няма кой да снима и да пусне“, каза още той. 

„В петък руски военни са отвлекли Иван Тьодоров, досегашен кмет. Има и още отвлечени хора. Интересното е, че вече в Мелитопол има нов назначен кмет – жена. Тя е назначена и в официално нейно изявление призовава местните жители да се адаптират към новата ситуация. В този район започва излъчването на руски телевизии, защото нямало достоверна информация. Тя моли всички да пренастроят телевизията си“, каза той.

По думите му Китай е помолен от Русия за помощ – военна и икономическа, но към момента няма отговор. 

„Днес пък има среща между САЩ и Китай, за да се обсъждат двустранни въпроси“, каза той.