Киев огласи след колко дни могат да се срещнат Путин и Зеленски

Срещата между президентите на Украйна и Русия Володимир Зеленски и Владимир Путин може да се състои „след известно време. Това съобщи съветникът на шефа на офиса на президента на Украйна Михаил Подоляк. 
 
Оценявайки времето, той отбеляза, че има желание тя да се организира възможно най-бързо.
 
„Мисля, че не ни остава много време до това.

Не съм готов да кажа, че тази среща може да се състои в близко бъдеще. Ден, два, три – не. Ще отнеме известно време, но ще се опитаме да го направим възможно най-скоро“, каза Подоляк.
 
Сега Украйна търси място, където могат да се проведат  преговорите, оценявайки гаранциите за сигурност. Разработва се и пакет от договорености,  като се вземат предвид позициите, важни за Киев. След това, след предварителното им съгласуване, президентите ще могат да се срещнат и да „изработят окончателните разпоредби на мирния договор“, каза Подоляк.
 
.
 
По думите на участника в украинската преговорна група, страните в диалога са започнали да оформят договореностите, чиито подробности засега ще останат в тайна.  

„Веднага щом бъдат изработени вече съгласуваните юридически формати, ще бъде назначена среща – четвърти рунда на преговорите. Това може да се случи утре, или вдругиден.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ