Офисът на Зеленски загатна за тайнствени договорености с Путин! Иде ли краят на войната?

Москва и Киев се приближават към компромис на преговорите за мир. Това заяви съветникът на шефа на офиса на президента на Украйна Михаил Подоляк, цитиран от световни медии. 

По думите на участника в украинската преговорна група, страните в диалога са започнали да оформят договореностите, чиито подробности засега ще останат в тайна.  

„Веднага щом бъдат изработени вече съгласуваните юридически формати, ще бъде назначена среща – четвърти рунда на преговорите.

Това може да се случи утре, или в други ден.

Няма смисъл просто да се водят разговори. Обсъдили сме всички въпроси, в момента се опитваме да опаковаме тези въпроси в юридически формати“, каза Подоляк.  

Той също отбеляза, че краят на преговорите трябва „да отчете гаранциите за безопасност, които иска да получи и Руската федерация, която има своите страхове по отношение на цяла редица от глобални военни съюзи“. 

„Ние разполагаме с всичките предложения, които така или иначе защитават тези интереси, които извеждат Украйна изпод ударите от гледна точна на това, че да не се повтарят подобни ситуации, вкарвайки Украйна в някакви компенсаторни истории в правилния смисъл. И искам да подчертая за пореден път: руската страна вече доста по-адекватно гледа на ситуацията“, каза Подоляк.  

До момента са се състояли вече три кръга от преговори между Русия и Украйна. Срещите се състояха на 28 февруари, 3 и 7 март на територията на Беларус. 

припомня, че в съботния ден се появи информация, че .

Малко след това пък .

Русия започна така наречената военна операция в Украйна на 24 февруари.  

Превод и редакция:

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ