Киев надхитри Пентагона и НАТО за руски изтребители, ето как ще ги има

Повече от две седмици след старта на войната кръвопролитията в Украйна продължават без изгледа за скорошно прекратяване на огъня.

Проведените вчера преговори на високо ниво между министрите на външните работи на Русия и Украйна Сергей Лавров и Дмитро Кулеба не доведоха до каквито и да е сигнали за сближаване на позициите.

Полша дава изтребителите си МиГ-29 на Украйна, чакат това и от България

Днес дойде информация, че руският конвой, който беше с дължина от близо 60 километра преди столицата Киев вече е започнал да заема нови позиции, може би подготвяйки своите позиции за атака на украинската столица.


Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Междувременно министерството на отбраната на Украйна обяви интересно предложение към пилотите на хеликоптери и самолети от руските военно-въздушни сили.

Т

е предлагат на войниците тръгнали срещу цели защитавани от Киев 1 млн. долара ако се предадат заедно със своя самолет, а на тези управляващи военни хеликоптери  500 хил. долара.

Освен паричната премия Украйна гарантира пълна безопасност на дезертьорите и „чиста съвест“. За целта руските пилоти трябва да влязат във връзка с украинското командване, да приземят летателната техника на украинска територия и да се предадат с бял флаг и без оръжие в ръка.