Сводка: Около Киев е нещо страшно, канонада от руски удари потвърди прогнозата на Пентагона ВИДЕО

Руските военни са извели извън строя главния център за радио- и радиотехническо разузнаване на ВСУ. Това съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.  

По думите му, ударът с високоточно оръжие с голям обсег по обектите на украинската военна инфраструктура е бил нанесен в събота сутринта, на 12 март. 

От началото на руската военна операция в Украйна до сега ВС на Русия са извели извън строя 3491 обекта на военната инфраструктура на страната.

Унищожени са 123 дрона, 1127 танка и други БМП, 115 реактивни системи за залпов огън, 432 оръдия, 934 единици специална военна техника. 

През изминалото денонощие руските военни са свалили пет дрона, включително два „Байрактар“-а и тактическа ракета „Точка-У“. 

Оперативно-тактическата и армейската авиация на ВКС е поразила 145 обекта на военната инфраструктура на Украйна. 

Включително: три зенитни ракетни комплекса „Бук М-1“, осем пункта за управление и центрове за свръзка. пет склада с боеприпаси, 78 мест а на струпване на военна техника. 

По-рано ведомството разпространи карта на териториите, преминали под контрола на ВС на Русия. 

Съобщава се, че групировката на войските на ДНР при огнева подкрепа на руските ВС е достигнала населените пунктове Новоандреевка, Кирилловка и е блокирала Благодатное.

Освен това, украинските войски изцяло са изгубили контрола си над Волноваха.  

Точни удари са нанесени сутринта на 12 март по военното летище във Василовка в Киевска област. 

Очевидци съобщават за осем взрива, северно от града се издигат черни облаци дим. 

Боевете в този район близо до Киев – около 20 километра до украинската столица, се водят още от края на февруари. 

 
Станаха известни и подробности за успешна специална операция на ВС на Русия в селището Баришевка в Киевска област. 

Военен източник съобщи, че през нощта на 11 март (около 03:00 часа) с точни ракетни удари е бил унищожен личният състав на 10-а планинско щурмова бригада на ВСУ. 

Това подразделение влиза в състава на 9-и планинско-пехотен батальон, който наскоро се е включил в отбраната на Бориспол. 

С ракетни удари са ликвидирани и общежития, в която са били разположени украинските военни.  

При това ръководството на ВСУ мълчи за загубите, за да не допуска още по-голяма паника сред украинските военнослужещи, които и така са деморализирани и са в състояние на депресия.  

Превод и редакция: