Британското разузнаване с последни данни за огромната руска военна колона до Киев

На подстъпите към Киев всеки ден се водят ожесточени боеве, руските сили се опитат да нахлуят в украинската столица. Северозападно от Киев продължават боевете със сухопътните войски на Русия. По данни на британското разузнаване руските сили в момента се намират на около 25 километра от центъра на украинската столица. 

 

 

Оттам твърдят, че части от огромната руска военна колона северно от Киев се е разпръснала, което може да говори за опит за отцепване на града. 

Не е изключено това да е опит на руснаците да намалят уязвимостта на войските си от украински контраудари.  

Киев все още не е отцепен, доставят се всичките необходими продукти, медикаменти и горива. Това заяви в рамките на телемост съветникът на министъра на вътрешните работи Вадим Денисенко.  

Освен това, градът продължава заедно с военните и териториалната отбрана да работи за укрепването на Киев. В частност, по пътищата се издигат блокпостове. 

„Блокпостовете са необходими за нашата сигурност. Затова се отнесете с внимание към исканията на военните, представяйте своите документи, дръжте се спокойно. Това ще позволи да се избегнат конфликтни ситуации“, призова първият заместник на председателя на Киевската градска държавна администрация Николай Поворозник.

Гражданите са призовавани да не излизат от домовете си без да има необходимост, а в случай на въздушна тревога да се крият в убежищата. 

Превод и редакция: