Украинска жена роди в България навръх 3 март и детето й получи апартамент за подарък

Украинка, бягаща от войната, получи изненадващ подарък за рождения си ден – бесарабски българин дари жилище в Приморско за нея и трите ѝ деца.

Тя беше изписана от болницата в Бургас, след като роди у нас едно от първите украински бебета.

Олена Мальована, която днес навършва 40 години, мечтае малкият Михайло никога да не преживее ужаса на войната. Олена бяга от Киев с двете си деца, бременна в деветия месец.

„Беше тежко, пътят беше дълъг.

Пътувахме три дни без да спрем. Аз шофирах с двете деца в колата, мъжът ми остана вкъщи. Пресякохме шест граници“, спомня си тя.

В България отсяда с децата си в Приморско, но от преживяния стрес раждането започва по-рано. Бебето се появява на бял свят на 3 март, разказва Bulgaria ON AIR.

„Много се радвам, че детето се роди здраво, че всичко е наред. От нищо сега не се нуждая, в безопасност съм. Децата ми са в безопасност и затова съм щастлива, но съм и много разстроена, че не съм вкъщи и мъжът ми не може да види своя син“, каза още Олена.

Днес смелата майка беше изненадана с благороден жест от бесарабския българин Иван Кириллов, който ги е приютил в Приморско.

„Когато се роди бебето на такъв празник, взехме решение със семейството ми да му дадем апартамента, който се намира в Приморско“, каза той.