Медведев се присмя на санкциите

Напускането на чуждестранни компании от руския пазар няма нищо общо с бизнеса, това е „чиста политика“, пише в социалните си мрежи Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност (СБ) на Руската федерация, предава „Труд“. 

„Наблюдавам голямото напускане на чуждестранни компании от руския пазар. Въпреки че изглежда, че те отдавна са установили успешен бизнес тук, който им донесе значителни приходи. Решението няма нищо общо с бизнеса – чиста политика“, пише изданието.


Според Медведев САЩ и ЕС излизат с все нови и нови забрани, защото „не могат да отговорят на Русия“.

„Вашингтон и Брюксел не могат да се успокоят, измислят все по-глупави забрани, защото не могат наистина да отговорят на Русия“, се казва в публикацията.

„Смешни са. Искат частни фирми да участват в парада на тези идиотски ограничения. Искрено съжаляват“, завърши зам.-председателят на Съвета за сигурност.

Медведев също така подчерта, че „тесногръдите чиновници русофоби не се интересуват от факта, че хората в Европа и в Русия могат да загубят работата и доходите си заради тези глупави, противоречащи на здравия разум решения“.

„Основната задача на политиците е да оказват силен натиск върху акционерите на предприятията, да ги принудят да се подчинят на волята си. Нежеланието на чуждестранния бизнес да напусне Русия, потенциалните им загуби, те също не отчитат. Ние ще подходим към това фундаментално и строго“, подчерта Медведев.