Зеленски опря до Путин и обяви кое категорично би сложило край на войната в Украйна

Президентът на Украйна Владимир Зеленски е убеден, че само след преки преговори с руския президент Владимир Путин ще бъде възможно да се сложи край на войната. Това каза той в интервю за Bild.

И така, на въпроса какво би отговорил на искането за приемане на независимостта на Донбас и признаване, че Крим е руски в името на мира, Зеленски каза: „Въпросът тук не е какво мога да дам“. 

Войната може да бъде спряна само след пряк диалог с президента на Руската федерация на основата на взаимен компромис, сигурен е Зеленски.

„Във всеки преговор моята цел е да сложа край на войната с Русия. И аз също съм готов да предприема определени стъпки. Можете да правите компромиси, но те не трябва да са предателство към родината. И другата страна също трябва да бъде готова да прави компромиси.

„Това е единственият начин да излезем от тази ситуация. Все още не можем да говорим за подробности. Все още не сме имали пряк контакт между президентите. Само след преки преговори между двамата президенти, можем ли да сложим край на тази война“, каза той.