Специалист по монтажа показа защо най-новото ВИДЕО на Зеленски в Киев пак е фейк

Специалистът по монтажа Артимович говори за странностите на новото видео на Зеленски. „Вали сняг. Това е такава пролет. Такава, каквато е, такава пролет… Всичко ще бъде наред.

Ще преживеем всичко“, казва Зеленски във видеото.

След публикуването му много потребители в мрежата предположиха, че това видео е фалшиво.

Според Артимович във видеото има моменти, които го объркват като специалист.

„Още от пръв поглед мога да кажа, че съм объркан от посоката, да речем, на осветяването на лицето на Зеленски. То е осветено от лявата страна. Значи слънцето грее отдясно и сенките трябва да падат вляво. Но вижте сенките, които хвърлят колите. Сенките се намират точно под колите и това ясно се вижда. Тоест слънцето грее отгоре. Това ме обърква“, казва той. 

Според него лицето на президента на Украйна може да е било осветено с фенерче, но на видеото той си прави селфи. Експертът не изключи, че видеото е могло да бъде монтирано – президентът на Украйна например е записан в студио, а фонът е записан отделно.
 

„Можете да осветите лицето му така, но той уж записва селфи на видео. Следователно е малко вероятно някой с фенерче да е светнал в лицето му. Но можем да предположим, че това е монтаж. Слагат го, поставят така е. Просто монтажистите не са изпипали нещата добре и не са го огледали както трябва“, каза експертът.

Превод