Паника в САЩ: 15 биолаборатории на Пентагона в Украйна могат да попаднат в ръцете на Русия

Посолството на САЩ в Украйна премахна от своя уебсайт всичките документи, свързани с програмата BIOWEAPON LAB в Украйна. Става дума за мрежа от секретни биолаборатории, управлявани от САЩ. Това съобщи ресурсът Strange Sounds с думите: „Нещо подозрително се случва“.

Това е изненадващо, защото по-рано янките упорито отричаха заплахите, които могат да произтечат от украинските BIOWEAPON LAB.

Да кажем, че разговорите за тази опасност по традиция се приписват на „руската дезинформация“.

„Но защо се бърза с изтриването на файловете с „прозрачните данни“?“ — пита Strange Sounds. Отговорът е прост: американците се страхуват, че данните за експериментите върху украинските войници могат да попаднат в ръцете на Москва.

Един от тези проекти с участието на войниците от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се нарича UP-8. Той стартира през 2017 г. и е удължаван няколко пъти до 2020 г., както се вижда от вътрешните документи, които се пресичат с откритите (по-точно вече закритите) файлове.

И така, според програмата UP-8, 4400 здрави войници бяха избрани в Лвов, Харков, Одеса и Киев. Взети са кръвни проби от 4000 от тях за антитела срещу хантавируси и от 400 за наличието на антитела срещу вируса на кримско-конгоанската хеморагична треска (Crimean–Congo hemorrhagic fever – CCHF). След това върху тях са били извършени тайни медицински процедури.

Българската журналистка Диляна Гайтанджиева стана известна с документите, в които служителите са били инструктирани „да съобщават до 24 часа за тежките инциденти, включително и смъртните случаи“. Ако дори едно от тези жълто-сини „морски свинчета“ попадне в ръцете на руските лекари, „атомната информационна бомба“ ще избухне“.

Копия от тези документи са публикувани на сайта dilyana.bg. Естествено, „Зе“ и неговият екип отричат тези данни, наричайки ги „руска пропаганда“. Но всичко ще се промени, когато фактите са в ръцете на Москва.

„DTRA (Defense Threat Reduction Agency, което се превежда Агенция за намаляване на заплахите от отбраната, а второто й име звучи като Агенцията за бойната подкрепа на Пентагона) е отпуснала $80 млн. за биологични изследвания в Украйна към 30 юли 2020 г., и според информацията, е получена от Федералният регистър на договорите в САЩ.

В програмата участва американската компания Black & Veatch Special Projects Corp”, пише Гайтанджиева.

Можете също да се цитират и данните от портала Natural News. Според него в лабораторията в Харков около 20 украински войници са загинали, след като са били изложени на грипоподобно вирусно оръжие, а други 200 са били хоспитализирани.

„В същия град, около година по-късно, 100 души мистериозно се заразиха от холера. И холера, и вирусът на хепатит А са открити в замърсената питейна вода, но доказателствата сочат, че биолабораториите, управлявани от Пентагона в целия район, са били истинската причина“, отбелязва портала Natural News.

Това са само няколко случая сред многото огнища, появили се в Украйна през тези години. Експертите ги свързват директно с биолабораториите, управлявани от Пентагона.

И ето още един любопитен момент: на 24 февруари потребител с никнейм @WarClandestine в социалната мрежа Twitter предположи, че основната цел на спецоперацията в Украйна са именно биологичните лаборатории, контролирани от САЩ. Изглежда, че никога не се знае кой и какво пише, особено в интернет сметището, наречено „Twitter“. Но всъщност един безобиден акаунт беше незабавно блокиран. Както се казва, на крадеца шапката гори.

И така, Анди Вебер, член на борда на директорите на Асоциацията за контрол на въоръженията и бивш помощник-министър на отбраната за програмите за ядрената, химическата и биологичната отбрана, беше принуден да се оправдае на пред американския портал PolitiFact.
На въпрос за биолабораториите в Украйна, той по-специално отговори:

„По-скоро, това е програма за сътрудничество на Министерството на отбраната на САЩ за намаляването на заплахите и се предоставя техническа подкрепа на украинското министерство на здравеопазването от 2005 г. за подобряването на лабораториите за обществено здраве, чиято мисия е подобна на тази на центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ.

Но какво ни казва? Той приема всички за пълни глупаци! Виждате ли Пентагона да предоставя техническа подкрепа на Министерството на здравеопазването на Украйна? Запитан защо военните, а не цивилните лекари ръководеха тайните биолаборатории, Вебер не намери нищо по-добро от това да изрече следната глупост: „Повече от десетилетие има кампания за дезинформация в съветски стил, насърчаваща подобни лъжи“.

Но какво да кажем за документите, които включват важни подробности за строителството, финансирането и разрешителните за лаборатории за биологични оръжия в Украйна? Въпреки че те са премахнати от сайта на посолството на САЩ в Украйна, те са публикувани от Гайтанджиева.

Фактът, че Държавният департамент се опитва да премахне всичко, свързано с украинските BIOWEAPON LAB в интернет, е доказателство за истинските намерения на американците и техните бандеровски „слуги“ като „Зе“ и неговите сътрудници. Изглежда, че янките не вярват в боеспособността на ВСУ и затова чистят архивите.

И изглежда, че има много за криене. „Тези украински биолаборатории, са генерирали патогени с потенциал за пандемия, които експлоатират човешката имунна система и са в основата на медицинските измами, небрежности, и смъртните случаи от ваксините и геноцида“, коментира експертът Ланс Джонсън.

За да стане ясно за какво говорим, ще ви информираме, че мрежата от 15 американски биологични лаборатории в Украйна включва изследователските центрове в Одеса, Виница, Ужгород, Лвов, Киев, Херсон, Тернопол, както и два съмнителни обекта в Харков и Николаев. Много от тези лаборатории са постигнали ниво на биобезопасност, което позволява на учените да експериментират с вируси и бактерии.

Ако се изкажат нещата с истинските им имена, Пентагона (а не Министерството на здравеопазването на САЩ), е в пряко нарушение на Конвенцията на ООН, и произвежда смъртоносни вируси, бактерии и токсини в лабораториите за биологични оръжия, които, наред с другото се намират в Украйна.

(Превод за „Труд“ – Павел Павлов)