Захарова прописа във Фейсбук от Русия и смрази света

Кадър Мария Захарова, Фейсбук

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, която излъга целия свят дни преди войната в Украйна, като увери, че „Само луди хора с нисък морал могат да помислят, че ще нахлуем в Украйна“, явно има достъп до Фейсбук.

Както знаете, за обикновените хора в Русия социалната мрежа е спряна, за да не разбират какво се случва и да не избухне революция.

Ето какво написа Захарова:

„Украинските националисти се прикриват от собственото си население като жив щит. Дори терористите не са направили това.

Взели са враговете за заложници. Украинските националисти взеха свои заложници. Зеленски нарече грешните хора „личности“.

Коментарите под поста й са съкрушителни. Тя явно не осъзнава, че никой в цивилизованата част на света не подкрепя действията на Путин, а подкрепа не може да получи от руснаците, тъй като достъпът им до мрежата е отрязан от Кремъл. Някаква подкрепа за Путин има само в страни със слаби демократични ценности и липса на върховенство на закона като Сърбия и Венецуела, която по-голямата част изобщо няма интернет, за да не стане бунт. Дори в традиционно русофилска България, в която също демокрацията и върховенството на закона също не са приоритет сред ценностите на обществото, нивата на одобрение за Путин са се сринали в пъти. 

Ето малка част от стотиците коментари:

„В психологията има термин за проектиране на негативните си черти върху другите. Фашизмът е форма на открита диктатура, основана на расизъм и шовинизъм, целяща унищожаване на демокрацията, установяване на режим на насилие и подготовка на…Ами съвсем като режима установен от Путин.

И защо на вас не ви блокираха във Фейсбук, както на останалите граждани на Русия?

Мария, кога ще си направиш татуировка със свастика по тялото?

Опаковахте ли си вече куфара за Хага? Опа, той няма да е нужен там.. Рублата пада, май не стигат парите за билет?

Изключи телевизора и спри да слушаш Азаров. Просто спри да лъжеш. Вземете труповете на войниците си.

слаб за кратък текст от бункера ?“

„Не ви ли писна от лъжи?“

Как ви се струва разходка с карета? Конете имат ли нещо за ядене? Дали имат достатъчно сили, за да стигнат до Хага?“

„Русия стана терористична държава. Целият свят ви гледа как убивате невинни цивилни, взривявате училища, болници. Ще те осъдят Маша ще плачеш.

Тук там има и някой положителен коментар:

„Маша, ти си най-добрата! Обичаме те за твоята честност и сила! Има сила в истината! Винаги говориш истината!  След като враговете ни ни ругаят, значи правим всичко както трябва!“