Войната ще направи този българин милионер, ето какъв бизнес завъртя

Mъж започна изграждането на частни бомбоубежища. Бизнесът на Десислав Панов се върти само около изграждането на бункери и по негови думи от започването на войната в Украйна обажданията към него са се увеличили с 500 процента.

„Хората са уплашени и това е разбираемо. Имаме К-19, появиха се различни щамове, сега и война и е необходима превенция“, коментира той пред Нова тв.

„Частният бункер няма как да бъде показан пред обществото, а за съжаление държавата няма достатъчно обществени бункери, защото те са запуснати. „, каза Панов.

„Един частен бункер е изграден от стоманобетонна конструкция, защото дава устойчивост и поглъща радиоактивните излъчвания. Това е дом, в който можете да прекарате дни, месеци на авария и криза, така, че да запазите психическата си устойчивост и когато напуснете съоръжението да бъдете в добра кондиция. 

Създаването на бункер е превенция срещу различни аварии. Когато настъпи ситуация като сега ще има къде да се скрием, докато нашите съюзници ни помогнат. Един такъв бункер струва, колкото голям апартамент  в идеалния център на София. Оборудван е с всичко – трапезария, кухня, мека мебел, спални, фитнес и сауна.“, разказва той.