Руски военни превзеха украинска военна база край Херсон! Намереното ги втрещи ВИДЕО

Военнослужещи на Руската федерация поеха контрола над базата на въоръжените сили на Украйна в Херсонска област. Това съобщиха международните медии.

„Руски военнослужещи превзеха военна база на въоръжените сили на Украйна край село Раденск, Херсонска област. Украинските военни бързо напуснаха позициите си, като напуснаха базата с оборудване, оръжие и боеприпаси“, съобщиха от военното ведомство.

Министерството на отбраната разпространи и съответен видеоклип.

Сред откритите трофеи в базата са украински танкове Т-64 и Т-80, бронетранспортьори, бойни машини на пехотата, автомобили Урал, склад за боеприпаси, включително мини, противотанкови управляеми ракети, минохвъргачки и танкови снаряди.

По данни на военното ведомство, наред с други неща, са открити над 4,5 хиляди тона боеприпаси, ракети за реактивни системи за залпово изстрелване, както и минохвъргачни боеприпаси и осколочно-фугасни снаряди.

Според ведомството вероятно тук са се обучавали различни подразделения – морски пехотинци, сапьори, сигналисти, танкисти и артилеристи.

„В базата могат да бъдат настанени около 4000 бойци. В момента руски сапьори продължават да обследват територията, за да елиминират опасността от мини. След проверка оборудването и въоръжението ще бъдат изпратени в специална база за съхранение“, се казва в съобщение на министерството.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ