Украинското посолство в София започна да записва наемници за войната срещу Русия ИНСТРУКЦИЯ

Украинското посолство в София започна да записва наемници за войната срещу Русия. В специално създаден сайт на английски език се посочва, че на 24 февруари 2022 г. Русия е предприела военна атака срещу Украйна. 

„През първите няколко дни на военните действия руската армия извърши атаки срещу цивилното население и инфраструктурата.

 Цивилни хора умират всеки ден поради агресията на Русия срещу Украйна.

Украинците вече демонстрираха своята смелост и сила в защитата на своята родина, Европа и нашите общи цивилизационни ценности. Това не е просто нахлуване в Украйна от Русия, а начало на война срещу цяла Европа“, се казва в призива.

Освен това са изброени 7 стъпки, които чуждестранните граждани трябва да предприемат, за да станат доброволци.
 

По-надолу в страницата са описани и конкретни контакти в различни страни. За България са посочени адресът на посолството в София и телефоните, както и интернет страницата и акаунтите в Туитър и Фейсбук.
 

В същото време обаче официалната страница на украинското посолство у нас към момента е недостъпна. Все още не е ясно каква е причината за това.

В страницата на посолството у нас са посочени и няколко сметки, за набиране на средства в подкрепа на Украйна, предимно за предоставяне на хуманитарна помощ.