Зеленски към Путин: Защо се страхуваш от мен, ела по-наблизо, за да… ВИДЕО

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова руския си колега Владимир Путин да седне с него на масата за преговори, съобщава УНИАН. 

„Какво искаш от нас? Напусни земята ни. Ако не искаш да си тръгваш сега, седни с мен на масата за преговори. Аз съм свободен Седни с мен, само не на 30 метра, както направи с Макрон и Шолц – аз съм съсед, не хапя“, каза Зеленски по време на поредната си пресконференция.

„Аз съм нормален човек, седни и поговори с мен. От какво се страхуваш? Ние не заплашваме никого, не сме терористи. Ние не ограбваме банки, не ограбваме чужди земи“, казва още президентът.

Зеленски призова Запада да увеличи военната помощ за Украйна, като заяви, че в противен случай Русия ще настъпи към останалата част на Европа.

„Ако нямате сила да затворите небето си, тогава ми дайте самолети!“ заяви Зеленски на пресконференция, цитиран от АФП. „Ако нас вече ни няма, тогава, да не дава Бог, Латвия, Литва, Естония ще бъдат следващите“, каза той и добави: „Повярвайте ми.“

Володимир Зеленски заяви, че за спиране на войната е важно да се води пряк диалог с руския президент Владимир Путин. „Необходим е пряк диалог с Путин, за да се спре войната“.

Превод и редакция:

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ