Ето тайните бункери на Путин, където крие най-близките си (Снимки):

Легенди се носят за тайните убежища на властта в Русия . Те са обвити в мистерия и никой не знае с точност къде се намират бомбоубежищата на лидера на руската нация Владимир Путин . 

Сега, с оглед на войната с Украйна, руският политолог и историк Валери Соловей твърди, че Путин е евакуирал членовете на семейството си в бункер в Сибир .

По думите му, през уикенда близките на главата на Руската федерация са се скрили в специален бункер в Алтай.

Скривалището е оборудвано с най-новите технологии и може да се използва в случай на ядрена война.

бункер Путин

Соловей не уточнява за кои хора от близкия кръг на руския държавен глава става въпрос. 

Той добавя, тайното скривалище на Путин в Алтай е един вид подземен град. „Оборудвано е по последна дума на науката и технологиите“, твърди той.

Преди няколко години, преди първата среща на Доналд Тръмп и Владимир Путин, Пентагонът публикува доклад, в който се споменава за два тайни бункера на Путин, уж построени в центъра на Москва: единият – точно под Кремъл, вторият – до Московския държавен университет (квартал Раменки).

Западните медии активно цитират характеристиките на тези обекти, позовавайки се на документ, публикуван от разузнавателната служба на американското министерство на отбраната. Според доклада и двата бункера, разположени на дълбочина 300 метра, могат да приемат до 10 хиляди души. Те са свързани помежду си и имат железопътна инфраструктура, която позволява да се стигне до стратегически важни съоръжения, включително летища.

бункерите на Путин

Пентагонът също разпространи информация за два автономни бункера в Подмосковието, снабдени с хранителни запаси и други средства за поддържане на живота за няколко месеца. В случай на ядрен удар оттук могат да се ръководят военни операции.

Американските военни са наясно със съществуването на друга руска отбранителна система, която ще се използва в случай на ядрен удар от САЩ.

„Когато СССР се сблъска с американската заплаха, ние създадохме системата„ Периметър “(известна на Запад като„ Мъртвата ръка “), казва генерал-полковник Леонид Ивашов, президент на Академията по геополитически проблеми, пред„ Взгляд “. „Системата е дублиран автоматичен команден пункт, който веднага ще даде заповед за изстрелване на ракети, дори ако висшето ръководство на страната загине.“

Друга подземна резиденция на президента и военното командване се намира на 60 километра от Магнитогорск, на връх Ямантау, недалеч от планинския курорт Абзаково. Мижгиря е затворен град, построен по време на Студената война и в медиите често се нарича „бункера на Путин“.

Ямантау(

връх Ямантау

Това до голяма степен се дължи на материала, публикуван в The New York Times през 1996 г., който разказва за изграждането на секретна военна база в района. Документирани доказателства за това, което всъщност крие Злата планина е невъзможно да се получи: територията на Мижгиря е изключително добре охранявана.