От заловени руски секретни ДОКУМЕНТИ се разбра кога трябва да свърши войната в Украйна

Плановите документи на едно от подразделенията на батальонната тактическа група на 810-та отделна морска бригада на Черноморския флот на Руската федерация са на разположение на Въоръжените сили на Украйна. Това съобщи Оперативно-тактическата група „Восток“ във Фейсбук, цитирани от УНИАН.

Сред получените документи са работна карта, бойна мисия, таблица с позивни, таблици с контролни сигнали, таблици за тайно управление, списък на личния състав и други подобни.

Документите са одобрени на 18 януари 2022 г.

, а самата „операция“ трябвало да се проведе в рамките на 15 дни – от 20 февруари до 6 март.

Вражеското подразделение трябвало да кацне от ВДВ Орск в района на селището Степановка-1 и след това да действа с военните части на 58-а армия на Руската федерация, а именно със 177-и отделен полк на морската пехота на Черноморския флот на Руската федерация. Крайната цел на тези сили е да блокират и овладеят Мелитопол.

„И така, когато за пореден път някой от пленниците каже, че е дошъл учение и се е изгубил – не вярвайте! Знаели са, внимателно са планирали и са се подготвили.

И ние ще кажем едно на руските нашественици: оставете оборудването и тайните си документи по-нататък, те ще са необходими, първият за нашите защитници, а вторият за Хага“, казват украинските военни.