Ген. Конашенков разказа за руски танк, който унищожил 90 украински войници, 6 танка и 3 БТР-а за 40 минути, но това не е всичко ВИДЕО

Екипажът на един от руските танкове по време на специална операция за защита на Донбас за 40 минути унищожи над 90 украински военни, както и шест танка и три бронетранспортьора, съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната ген. Конашенков.

„Екипажът на един от руските танкове под командването на старши сержант Нимченко унищожи 9 бронирани машини (6 танка и 3 BTR-80), както и повече от 90 украински военни, в рамките на 40 минути“, съобщи още той.

Друг руски екипаж, отблъсквайки вражеска атака, унищожи осем бронирани машини (БТР-80) и повече от 100 украински военни, като им попречи да пробият към прелеза.

Общо 484 танка и 60 самолета на въоръжените сили на Украйна са били унищожени от началото на войната.

До момента във войната в Украйна живота си са загубили 2870 украинци, има около 3700 ранени. Сред руските военни 498 са убити и 1597 са ранени, съобщиха още от руското министерство на отбраната. 

Информацията за предполагаемите „неизчислими“ загуби на руската групировка е умишлена дезинформация. Съобщава се също, че броят на заловените военни от правоохранителните органи на Украйна е 572 души.

Превод и редакция: