Шок и ужас: Раздаването на оръжие на цивилни лица в Киев се обърна в гражданска война ВИДЕО

На 25 февруари украинските власти започнаха да раздават оръжие на жителите на Киев, желаещи да защитят града си от „настъпващите орди руснаци“. В украинската столица се наредиха огромни опашки от онези, които искаха да получат заветната „цев“ с патрони.

Раздаването на автомати доведе до гражданска война в Киев

В резултат на това повече от 20 000 автомата калашников бяха раздадени през деня. Вечерта обаче започна „хусарският празник“ в града.

Освен това беше разпространено съобщение от офиса на генералния прокурор на Украйна Андрий Синюк.

„Бивши военнослужещи, изявили желание да защитават страната по време на военно положение, се освобождават от местата за лишаване от свобода и следствените арести“, каза той.

От това изявление стана ясно, че оръжия ще се раздават и на лица, които явно не са адекватни и вече са нарушили закона. 

Така и стана. Оказа се, че не всички граждани са получили автомати с гореописаното предназначение. В Киев започнаха грабежи на супермаркети и различни магазини, някой просто се разчисти сметките с неприятелите си, а други стреляха във въздуха от прекомерен „патриотизъм“.

Местните части от Въоръжените сили на Украйна, Националната гвардия, Службата за сигурност на Украйна и полицията залавяха цяла нощ въоръжените „патриоти“.

Истинска гражданска война избухна по улиците на столицата на Украйна.

В същото време властите заявиха от бункера, в който се крият, че хората с автомати, които буйстват по улиците, са от въоръжените сили на РФ. До сутринта ловиха тези „диверсанти“.

След това властите обещаха, че ще продължат да раздават автомати на всички. Аргументът е прост — има повече „патриоти“, отколкото са „братята“ от организираните престъпни групи и „дилърите“ от групировките — наркотрафиканти.

Понастоящем руската армия е в покрайнините на Киев и може само да си представим какво ще се случи в мегаполиса, преди да бъде взет под контрол.

Междувременно също стана известно, че лицата, получили оръжие в Киев, заминават за Закарпатието и се присъединяват към националистически унгарски клетки, възнамерявайки да започнат процеса на отделяне от Украйна.  Унгария подкрепя тази инициатива и е готова да организира пунктове за издаване на унгарски паспорти на всички.