Кадиров остро критикува Путин за хода спецоперацията в Украйна

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров оцени първите четири дни от операцията за демилитаризация и денацификация на Украйна и призова главнокомандващия и президент на Русия Владимир Путин да предприеме по-решителни действия.

„Вече четвърти ден продължава нашата специална операция в Украйна. Но не разбирам защо продължаваме да гушкаме бандеровските? Наистина от първия ден е очевидно, че чуждоезиковите националисти не разбират от нищо, освен от насилие. Не можеш да изчистиш Харков и Киев от бандеровци само с едни „Тигри“, „Урал“ и УАЗ.

 Те са въоръжени до зъби с нови оръжия, боеприпаси, тежка техника от най-ново поколение, а ние все още се глезим с тях с надеждата за благоразумието на украинските власти и ръководството на въоръжените сили. 

Ако самите „майданци“ не съжаляват и не защитават собствения си народ, тогава защо да жертваме нашите момчета?! 

Дойде моментът да вземем конкретно решение и да започнем мащабна операция по всички направления на територията на Украйна. 

Аз лично неведнъж съм разработвал тактики и стратегии срещу терористите, участвал съм в битки. 

Според мен избраната тактика в Украйна е твърде бавна. Отнема много време и е неефективна. 

Вече трябва да освободим градове и населени места от бандеровците, азовците и други нацисти. Пълна координация на действията на военните, компетентно подреждане на силите и решителен щурм. Това е всичко! Нищо друго не е необходимо. 

Те убиват собствения си народ от осем години, за да се задържат на власт. Русия застана в защита на потиснатия народ и в резултат срещу нас бяха приети всякакви санкции. Европа, Западът направиха всичко възможно и немислимо, за да навредят на Русия. 

Така че защо трябва да спрем сега? Трябва да завършим започнатото и да продължим напред, без да се обръщаме назад. Каквото и да става. Те убиват и унищожават. Но ако украинският народ и въоръжените сили не искат да водят диалог с нас, да отхвърлят преговорите и да не възнамеряват да предприемат действия срещу нацистите и дяволите, тогава трябва да завършим започнатото и да го направим своевременно. 

Не искаме загуби. Животът на хората ни е най-важен за нас. И тъй като те два пъти отказаха да преговарят, тогава можем само да променим тактиката. За тях ще бъде по-убедително. 

Моля ръководството на страната, върховният главнокомандващ на руските въоръжени сили Владимир Путин, да даде на всички специални сили съответната заповед, за да могат да ликвидират те по бързо нацистите и, разбира се, терористите, които убиваха нашите жени, старите хора и децата в Чеченската република “, написа Кадиров в Telegram.

Превод и редакция: