Какво се случи с преговорите нощес? Украинската делегация извъртя безподобен номер КАРТА

Преговорите между руската и украинската делегация в Беларус бяха отложени за понеделник сутринта, тъй като представители на Киев са решили да влязат в републиката от страната на Полша, съобщават световните издания, позовавайки се на беларуския политолог Юрий Воскресенски, който е близък до съорганизаторите на срещата.

„Преговорите ще се проведат в понеделник сутринта поради факта, че украинската делегация, боейки се се за живота си, няма да мине направо през Гомел, а ще премине през Полша, през контролно-пропускателния пункт Варшавски мост (Брест). Те ще направят един огромен кръг“, казва той. 
 

Воскресенски допълва, че украинската делегация включва не повече от четирима или петима души: заместник-министъра на външните работи, военни и политически представители, както и ръководителя на партията „Слуга на народа“ Давид Арахамия.

 

Припомняме ви, че първоначално беше планирано представителите на страните да се срещнат в беларуския град Гомел. Делегация от Русия пристигна в Беларус на 27 февруари. В последния момент обаче Украйна отказа да отиде там.

По последна информация точното място, където се водят преговорите е граничният пункт Александровка в Беларус, недалеч от Чернобил. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Превод и редакция: