Зеленски разгласи подробности за преговорите с Москва и мястото на срещата

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи във Фейсбук, че е постигната договорка за преговори с Русия.

„Договорихме се украинската делегация да се срещне с руската без предварителни условия на украинско-беларуската граница, в района на Припят.

Александър Лукашенко пое отговорност за това, че към момента на заминаването, преговорите и връщането на украинската делегация всички самолети, хеликоптери и ракети, поставени на беларуска територия, ще останат на земята“, съобщи украинския президент.

По-рано Центърът за отбранителни стратегии съобщи, че има много голяма вероятност правителството на Република Беларус да вземе решение в следващите няколко часа за участието на въоръжените сили във войната, водена от Руската федерация срещу Украйна.

Това означава използването на всички сили и средства на въоръжените сили на Беларус срещу отбранителните сили на Украйна.

Както съобщи, делегацията на Украйна е съгласувала провеждането на преговорите с Русия в Беларус и отпътува натам. Ръководителят на руската делегация Владимир Медински също потвърди, че украинската страна е съгласувала провеждането на преговори на територията на Беларус. 

Сутринта на 27 февруари говорителят на Кремъл Димитрий Песков заяви, че руската делегация, състояща се от представители на външно министерство, министерството на отбраната и администрацията на президента, са пристигнала в беларуския Гомел и ще чака представителите на Украйна. 

По-късно обаче президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че смята преговорите на територията на Беларус за невъзможни и предложи преговорите да се проведат във Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул или Баку.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОИСТИ В