Кличко към жителите на Киев: Тази нощ ще е страшна, врагът вече е…

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи за разполагането в украинската столица на териториална отбрана в навечерието на настъплението срещу града. Съответното съобщение се появи и в профила му в Telegram, цитиран от УНИАН.

„Ситуацията в момента за Киев – без да преувеличаваме – е заплашителна. През идната нощ, преди утрото, ще е много сложно.

Руските войски са плътно до столицата. Обезвреждат военните и органите на реда, в града има диверсантни групи“, съобщава кметът на Киев. 
По думите на Кличко, в столицата под специална охрана са поставени мостовете. На тях дежури военна техника и военнослужещите от ВС. 
Също се издигат блокпостове не само на основните входове в града, блокади се поставят около стратегическите обекти в столицата. 

За отбрана на столицата срещу приближаващия се агресор вече на 100% е окомплектована 112-та бригада на териториалната отбрана на Киев. 

В момента решаваме въпроса за създаването на допълнителни подразделения на защитниците на Киев. 

„Благодаря на жителите на града за готовността им да защитават столицата и страната заедно с другите подразделения на ВС и силите на органите на реда“, добави Кличко.  

Също на вниманието на киевчани! Ако виждате по сградите, тротоарите или зелените зони така наричаните отметки – веднага сигнализирайте за тях на органите на реда. или сами ги боядисвайте и засипвайте със земя. Това може да са кръстчета, кръгчета, нанесени с боя за корекция на огъня на врага. 

Жителите на многоетажните блокове, които имат достъп до покривите, призовавам незабавно да проверят покривите си за въпросните знаци. 

„Буквално наскоро получихме информация от жителите на един от жилищните квартали на столицата. Те са открили редица такива отметки на територията на своя комплекс. Съобщиха за тях и оперативно сами ги премахнаха“, поясни Кличко.  

Превод и редакция:

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ