Военни колони продължават да навлизат в Украйна от Беларус, експерт каза колко ще продължи спецоперацията ВИДЕО

Нови колони с военна техника продължават да настъпват от територията на Беларус. Видео показва ГКПП „Трите сестри“ в Черниговска област на границата на Беларус, Русия и Украйна.

Припомняме, че Русия започна специална операция в Украйна в четвъртък сутринта. Нанасят се масирани удари по военната инфраструктура на страната.

 Но как могат да се развият събитията по-нататък? Военният журналист, полковник от запаса Михаил Ходаренок направи прогнозата си в ефира на канала Solovyov LIVE в YouTube.

Експертът отбеляза, че е малко трудно да се прецени вероятното развитие на събитията само по резултатите от първия ден на спецоперацията поради непълната информация. Въпреки това вече могат да се направят някои изводи.

Руските въоръжени сили са нанесли удари предимно по летищната мрежа на украинските въоръжени сили, твърди анализаторът. Това се прави, по думите му, за да се деактивират пистите, за да се забави както бойното използване на украинските ВВС, така и прехвърлянето на средства и подкрепления от военнотранспортни самолети.

В същото време са извършени атаки срещу складове и военни бази, допълни журналистът. И това също се прави, за да се лиши Украйна от материално-технически резерви.

Накрая бяха нанесени удари по военните командни пунктове, за да се парализира командването на украинските въоръжени сили, отбеляза Ходаренок.

Според него по-нататък всичко ще се определя от получените разузнавателни данни, тоест колко ефективен е бил ударът и колко са намалели способностите на украинските въоръжени сили. Но след като върховният главнокомандващ каза, че целта на тази операция е демилитаризация и денацификация на Украйна, то задачите, които се възлагат на руската армия, са доста обемни, добави военният наблюдател.

Анализаторът смята, че цялата тази специална операция няма да продължи повече от няколко седмици, а може би много по-малко.

Превод и редакция:

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ