Ето как са изглеждали тримата приятели Вергов, Монев и Рачков на снимка преди повече от 20 години-Какви момченца са само!

Млади, замечтани, но и замислени върху важните въпроси за живота – така изглеждат Димитър Рачков, Юлиан Вергов и Моню Монев на една стара снимка, направена през 2000 г.

По онова време вече са актьори и играят заедно в “Хамлет” – класическата пиеса на Шекспир, поставена от Лилия Абаджиева. Точно с нея са на театрален фестивал в Словакия.

“Нямах я тази снимка.

Преди дни ми я даде Моню и аз я публикувах във фейсбук”, каза Димитър Рачков. Великолепният комедиен актьор е участвал в пиесата в ролята на Хорацио, верния приятел на Хамлет. По този повод често разказва как неговата професорка Димитрина Гюрова му обяснявала във ВИТИЗ: “Виж какво, моето момче, много си ми симпатичен и много те обичам, но Хамлет никога няма да изиграеш!”

“Поне до Хорацио стигнах”, казал ѝ той след време.

Вергов обаче я има, макар и да не си спомня много кой и кога е снимал. Той самият изиграва ролята на Лаерт в постановката, а Моню Монев влиза в образа на краля – чичото на Хамлет Клавдий.

22 години по-късно един друг режисьор събра отново тримата приятели – Магърдич Халваджиян намери за всеки от тях роля в телевизионното шоу “Като две капки вода”. Рачков се върна в предаването като водещ, Вергов продължава да е в журито вече трети сезон. Изненадата е Моню Монев, но не с играта си – ясно е, че е талантлив актьор, а с певческите си заложби, тъй като е един от участниците. В първия епизод Монев се появи като Дони, после влезе в женски образ – като Николина Чакърдъкова. Следващите му превъплъщения предстоят.