Бесен скандал между Цънцарова и Джамбазки заради нацисткия жест, камшици и… ВИДЕО

Жесток скандал се разрази между водещата на bTV Маря Цънцарова и представителят на ВМРО Ангел Джамбазки след опит на водещата да го уличи, че е последовател на нацистки идеи. Повод за свадата стана обвиненията, че евродепутатът уж е показал нацистки поздрав в рамките на заседание на Европейския парламент (ЕП). 

По думите на Цънцарова „Джамбазки е злепоставил България в Европейския парламент“ и „кога ще чуем извинение“.

„Няма нацистки поздрави, няма фашистки поздрави, няма нищо от главата на тези хора, които търсят под вола теле (…) Ако исках да покажа нещо, ще го направя от трибуната“, коментира на свой ред Джамбазки.

 

Конфликтът между двамата наистина се разгоря, след като водещата показа много стара снимка на Джамбазки, на която тя твърди, че той отново показва нацистки поздрав. Снимката е направена по време на турнир по пейнтбол преди повече от десетилетие. 

Джамбазки обаче отвърна доста остро. Той първо каза, че на снимката той не показва нацистки поздрав, а е вдигнал ръка със стиснат юмрук.

По думите му в момента това е поздрава на движението в защита на живота на афроамериканците в момента „Black lives matter“.

„Вижте колко съм бил модерен още тогава“, подчерта той.

По думите му, подобен жест е бил използван и от президента Румен Радев по време на миналогодишните протести, в резултат на които падна тогавашната власт.

Той уточни, че вдигнатият високо във въздуха юмрук винаги е означавал готовност за борба и съпротива. 

И тук бе моментът, в който Джамбазки премина в настървена атака. Той разкри изключително пикантна подробност за снимката, която „са изровили“ сътрудниците на Цънцарова. По думите му, единият от хората, запечатани на компрометиращия фотос, е бил репортер на bTV.

Означава ли това, че вие сте такава телевизия, фрау Хелга Цънцарова„, попита той водещата.

„Може ли така да се обръщам към вас? Имате ли тук тайна стая с униформи и камшици“ – попита още съпредседателят на ВМРО.  

Джамбазки нахока още водещата, че „хубаво е изровила снимката, но такива неща трябва да се проверяват, защото – как биха се почувствали акционерите на bTV, ако разберат, че телевизията е такава, развъдник на такива идеи“.

И в bTV има инфилтрация на крайни радикални елементи„, добави той.

Цънцарова първоначално отричаше подобен човек да е работил за телевизията, но след това с половин уста призна, че въпросната личност е бил само стажант и не е имал договор с телевизията.

Но и тук Джамбазки я контрира. По неговите думи, щом той е виждан на събития на bTV, с бадж  и микрофон на телевизията, а плочка на екрана информира, че той е репортер на телевизията, значи той за хората е служител на bTV. 

Що се отнася до жеста в ЕП, Джамбазки каза, че в Европейския съюз (ЕС) съществува гузна съвест, която води ди прибързаното заклеймяване в името на борбата със срамното минало.

Бе създадена фалшива новина и всеки побърза да се отрече от лукавия, защото някои искат да се докажат бързо като антифашисти“, подчерта той. 

По думите на евродепутата, той ще иска извинение от всички, които са го заклеймили, за неразбрания жест, а ако не го получи, ще прибегне до съда. Той добави, че повечето, които са го осъдили несправедливо в социалните мрежи, вече са си премахнали постовете си.