Немски доктори отписаха Роберта… Пловдивски лекари овладяха пневмонията!

Едно 19-годишно момиче вместо да мисли за абитуриентски бал, се бори с коварна болест – остра миелоидна левкемия. Роберта Христова от Ямбол е преживяла вече две трансплантации на костен мозък в Германия, но без резултат.

Само преди седмица – на 13 февруари, лекарите в Германия съобщават на семейството, че прекратяват терапиите на Роберта и тя трябва спешно да бъде преместена в друга клиника. Казано просто – отписват я…

Близките й разказаха какво се e случило:

„За да тръгне за Израел веднага, не ни достигна известна сума, затова, по спешност, Роберта се върна в България и е настанена в клиника в Пловдив, където лекарите започнаха лечение.

Благодарение на тях пневмонията е почти овладяна и показателите започват да падат (тоест организмът се изчиства от раковите клетки).

Очаква я и силна химиотерапия, която да я прочисти изцяло.

Роберта е силна и жаждата й за живот я прави още по-смела! Тя го доказва всеки път, а също така показа и на немските доктори колко много грешат, когато я „отписаха“ за пореден път! За щастие и нещастие техните прогнози никога не са били верни, както и тази, че тя няма да доживее да се прибере в България и да започне лечение!

Е, тя се прибра и има и напредък! Има надежда, затова ви молим – не спирайте да ни подкрепяте!“

Българи, да помогнем на това смело момиче! Последната й надежда е да се подложи на експериментално лечение, което обаче е непосилно скъпо за семейството й. Нарича се CAR T-cell терапия. Да върнем усмивката й желанието да учи! Това можете да направите по няколко начина:

#ЗаедноЗаРоберта ❤️

1. Дарителска сметка:

IBAN: BG51RZBB91551011659199
BIC: RZBBBGSF
Роберта Христова Христова

2. Чрез ХелпКарма

ЛИНК

3. За чужбина през Fundraiser

ЛИНК

4. За чужбина чрез GoFundMe

ЛИНК

5. PayPal: robshristova@gmail.com

6. Заповядайте и в Благотворителен базар. Да помогнем на Роберта в борбата с левкемията!