Вой на сирени и тътен от мощна експлозия смразиха Донецк, първите автобуси с евакуирани потеглиха към Русия ВИДЕО

След обявената евакуация от самопровъзгласилата се Донецка народна република се образуваха опашки по бензиностанциите. Все още не се съобщава за недостиг на гориво.

Хората също така се редят на дълги опашки пред банкоматите, за да теглят пари. 

В столицата на ДНР звучат сирени.


 
Ръководителят на администрацията на град Ясинувата Дмитрий Шевченко съобщи, че първите автобуси с граждани са потеглили към Русия.  

Сред евакуираните са и 225 сираци от интернат No1 в Донецк.

На вниманието на населението е представен списък с места и пунктове за събиране, откъдето хората, предимно деца, ще бъдат превозвани с автобуси до Руската федерация. Със себе си хората трябва да носят само най-необходимите неща – документи, пари, кредитни карти, топли дрехи и лекарства.

Междувременно някои медии съобщават, че в центъра на града е имало мощен взрив. Експлозията е избухнала на метри от сградата на правителството на ДНР. На мястото е избухнал пожар. По съседните сгради не са нанесени материални щети.
 

 


По първоначални данни се е взривила кола, паркирана близо до сградата на правителството. Тя е била на ръководителя на Народната милиция. 

Както съобщи, по-рано днес ръководителят на самопровъзгласилата се ДНР Денис Пушилин обяви за организирането масова евакуация на населението в Русия. Пушилин е уверен, че украинският президент Володимир Зеленски скоро ще нареди на украинските военни сили да започнат офанзива в региона.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ