Старите пандизчии в Казичене бесни на шеф Андре Токев, ето защо

Топготвачът шеф Андре Токев няма да готви в затвора. Този факт разочарова много от пандизчиите, които станаха негови фенове след изцепката му да шофира пиян по джанти на Околовръстния път на София, съобщава Телеграф.

Токев в момента е под карантина в болницата към Софийския централен затвор заради ковид пандемията. След 10 дни ще бъде приведен за адаптация, както всички лишени от свобода, които престъпват железните врати на зандана.

  

Отредено му е място в общежитието в Казичене, където реално Токев ще бъде по-скоро на квартира. Той ще излиза през деня, за да работи на външен обект, а вечер ще се прибира за вечерна проверка и само ще преспива в зандана. Лишените от свобода с леки присъди се настаняват в т.нар. затворнически общежития. Голяма част от тях работят, тъй като 2 дни труд в затвора се броят за 3 излежани и така намаляват присъдите си.

Над 80% от лишените от свобода в Казичене работят на външни обекти. Към самото общежитие се полага труд за отглеждане на пчели и риболов. Токев има диплома за готвач и трудно ще му намерят работа в рамките на самото общежитие, затова ще се възползва от възможността да се труди на външен обект, довериха запознати. Дали ще е в някоя закусвалня, или пък в ресторант, това вече допълнително ще се реши. 

В същото общежитие сред елитните затворници преди време лежа бившият шеф на парното Валентин Димитров–Топлото, който беше парнаджия. По-рано пък в този зандан бе Иво Недялков–Фараона, който работеше като лафкаджия в сграда до корпуса на затвора. Що се отнася до Токев, готвачите в Казичене се надяват, че все пак ще им помогне с някои съвети за рецептите в затворническата кухня.

Токев е лишен от свобода за общо 10 месеца заради каране в пияно състояние. Той вече излежа повече от 2 месеца под домашен арест и му остават 8. От тях като се приспаднат дните за работа, както и очакваното му добро поведение, най-вероятно топготвачът ще излезе в началото на юли.