Борисов с мълниеносна реакция на твърденията, че е част от „Барселонагейт“ TV

„Пореден опит да бъдем шантажирани, да бъдем компрометирани. Преди малко гледах премиерът Петков, слушах го внимателно. Единственото, което той каза за въпросните медийни публикации, че ме има на снимка“, обяви експремиерът Борисов, във връзка с изнесените данни от премиера Петков, по-рано днес по bTV, свързани с аферата „Барселонагейт“.

Неясен е начинът, по който определени медии получават тези данни и какви слухове има в доклада, коментира Борисов.

„Снимал съм се много пъти в Испания. Срещал съм се с премиера, с главния-секретар, снимки има много. Нито съм имал къща в Барселона, нито ще имам. Живея в Банкя, там където съм се родил, там където влачеха ковчези…внушенията които се правят, дори ми дават възможност да наема адвокат за да се защитавам.

Ако има такъв доклад, да го пращат – ако не да се се извиняват.

Едно от двете. Само да напомня – стотици подслушвания, оказа се, че няма нищо такова. Чудовищните обвинения, че сме подслушвали хора – оказва се лъжа. Трябваше да се извади нещо ново, но то се оказа претопленото старо“ – заяви Борисов.

„Защото засекретиха енергийната комисия, а там за секунди са източвани милиони. Ако беше прозрачно, медиите щяха да присъстват. Едното време са казвали – ако няма хляб, дайте им зрелища. 

Чудовищни са сметките за ток. Инфлацията отиде в небето, не можем да кажем колко е точно. Мрат по 100 човека на дена, първи по смъртност на света месеци наред. Още го нямаме планът за възстановяване“, каза още Борисов.