Защо трябва да посолите водата в тоалетната чиния преди лягане:

Днес ще ви дадем един съвет , който на пръв поглед е странен, но всъщност е безценен за всяко домакинство. По-точно ще ви посъветваме да изсипете чаша сол в тоалетната . И преди да решите, че това е поредната глупост, бързаме да уточним и защо и как точно това действие ще ви помогне.

Когато в къщата има стари тръби обикновено от тях идва неприятна миризма.

Оказва се, че солта действа като дезинфектант, а именно абсорбира мазнините, премахва влагата и неутрализира миризмите.

чаша сол в тоалетната

Ако тоалетната е много мръсна и от тръбите идва ужасна воня, тогава такова почистване може да се прави всеки ден в продължение на една седмица. След това е достатъчно веднъж месечно да изсипвате лъжица сол в тоалетната.

Солта трябва да се изсипе с вряла вода, да се остави за 15 минути и след това да се отмие с водата от казанчето. Солта може да се изсипва и в мивките, когато сте установили някакво запушване. Не можете да изсипвате сол във фаянсови и порцеланови водопроводи, тъй като, за да подейства солта трябва да се излее заедно с врялата вода, за да се постигне почистващ ефект, а сами разбирате, че такъв водопровод не понася високи температури.

Това почистване не изисква никакво усилие от ваша страна и е лесно да го направите при рутинното почистване на санитарните помещения в дома си. Едва ли някоя уважаваща себе си домакиня би оставила банята си без почистване за деня. Колкото и да не се използва, все остават поне сапунени отлагания, които са изключително неприятни.

Други домакини пък предпочитат да използват сода за почистване и отпушване на каналите. При нея, обаче, се изисква малко повече внимание, за да не започне да кипи прекалено много и да направи някоя беля.

Разбира се, на пазара има чудесни отпушващи и дезинфекциращи препарати, които са предназначени за използване в канализацията. Те, обаче, са доста агресивни и лесно биха могли да навредят на околната среда. Затова е препоръчително да се използват по възможност естествени средства за чистене, които със сигурност няма да повредят нищо  няма да замърсят околната среда.

Много продукти, които използваме за готвене всъщност могат да вършат чудесна работа при чистенето на много предмети в бита. Почистването на печката също може да се направи много бързо и успешно със сода, сол и лимон.