Ето как реагираха братята на новината, че мащехата им ще става кралица

За британския кралски двор настоящата година ще мине под знака на тържествата, с които се чества платинения юбилей на кралица Елизабет Втора начело на монархията. Но в последните дни този неин рекорд за английския кралски двор остана на заден план заради новината, че Камила Паркър ще бъде кралица консорт.

Сделката е сключена отдавна

Да, това не е чак такава изненада, освен за тези, които не искат принц Чарлз да наследява престола, но предизвика редица коментари както в двореца, така и извън него.

Най-щастлив от думите на Елизабет Втора със сигурност е бъдещият крал, но останалите членове на семейството предпочетоха да заемат по-скоро неутрална позиция.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън споделиха официалното писмо с желанието на кралицата в профилите си в социалните мрежи като по този начин негласно подкрепиха волята й. Според източници от двореца, херцогът на Кеймбридж подкрепя решението на своята баба. Той не е бил част от преговорите за него, но изразява своето уважение.

За никого не е тайна, че през години отношенията между принц Уилям и Камила претърпяха сериозна промяна. Първоначално по-големият син на принцеса Даяна не е приемал Паркър за своя мащеха и жена до баща си, но с времето тя се е доказала като любяща, подкрепяща и отдадена на своята роля, печелейки неговото уважение.

В момента отношенията между Уилям и Камила са по-добри от всякога. А и вторият поред за наследяване на престола никога не би си позволил да се противопостави на волята на своята баба кралицата. Въпреки това, той ще продължава да пази жива паметта на покойната си майка, предава Daily Mail.

Подобно на Уилям и Кейт, Хари и Меган също не коментираха по никакъв начин волята на Елизабет Втора и бъдещата роля на кралица консорт на Паркър. Докато херцогът на Кеймбридж няма друг полезен ход, освен подкрепа, то по-малкият му брат вече има свободата да изрази свободно позицията си. Но дали ще сме осмели да го направи, предстои да разберем.